Mijn nieuwe website maken

Het in elkaar zetten van een website is ook zonder CMS pakket mogelijk. De vraag is echter of dat gewenst is. Zou de website in de toekomst aan iemand anders verkocht worden, dan is het voor de kopende partij interessanter wanneer er een CMS bij zit. Een website zonder CMS software zal een stuk lastiger in het gebruik zijn voor de koper. Een website kan groter en groter worden en na enige tijd wordt het beheer voor uzelf ook lastig zonder CMS systeem.

Het volgens een vaste manier werken kan wellicht wat stijf overkomen. Maar de structuur die ontstaat helpt bij het verder toevoegen van content en de vindbaarheid van deze content. Door de strikte scheiding tussen content en opmaak hebben fouten minder invloed op de rest van uw website. Het kan doorgaans niet zo zijn dat u de opmaak beïnvloed met een verkeerde aanpassing in de content.

Werkt u in een team, dan is een CMS pakket helemaal ideaal. Bijna iedereen kan overweg met een CMS systeem. Het schrijven van een Word document is nog complexer. Wij raden u aan om ook het artikel beste cms systeem door te nemen. Een onderdeel van de ingebruikname is de installatie. Er zit dan ook vaak een installatiescript bij het CMS pakket. Het aanmaken van een database is ook vaak een noodzakelijke stap.