Mijn nieuwe website maken

CMS systemen maken het beheren van een website een stuk fijner. Het beheer verloopt vaak via een apart beheergedeelte waarmee het vrij makkelijk wordt om een aanpassing te doen. De belangrijke uiterlijke kenmerken van uw website kunnen binnen dit beheergedeelte worden aangepast. U leert steeds meer over het systeem en bij een aanpassing aan de website zult u het juiste beheerscherm ook steeds sneller kunnen vinden.

U kunt het denk ik goed vergelijken met een soort tekstverwerker waarin u de verschillende onderdelen van uw website aanpast. Het verschil is dat u nu een complete website bewerkt. Maar in wezen is het niet veel lastiger. Het toevoegen van een pagina zal na verloop van tijd dan ook geen probleem meer voor u zijn. De vergelijking gaat natuurlijk niet helemaal op. Maar wanneer uw uw website ook als een soort document ziet met een zekere structuur, dan zult u met gemak een heldere website in elkaar kunnen zetten met een CMS pakket.

Online is er nog een hoop meer over CMS pakketten te lezen. U zou Mijn eigen website met CMS pakket door kunnen nemen. Een CMS systeem is ook handig voor mensen die met HTML en CSS een website kunnen maken. Denk maar aan de scheiding tussen content en layout die bij een CMS vaak strikt is. En afbeeldingen uploaden hoeft niet via FTP maar gaat gewoon via de beheeromgeving. Het is vaak ook voor website ontwikkelaars handig, omdat een CMS in veel gevallen allerlei handige functies kant-en-klaar beschikbaar heeft.

Het installeren van een CMS programma op de webhosting is noodzakelijk. De beheeromgeving komt pas na de installatie beschikbaar. In de meeste gevallen zullen er instructies voor de installatie meegeleverd worden. Het is mogelijk dat u via de klanten login van uw webhosting een aantal CMS pakketten vrij eenvoudig kunt installeren.

Voor een specifiek soort website bestaat de mogelijkheid dat er een speciaal pakket aangeschaft dient te worden. Zo kunt u met een startpaginascript eenvoudig een startpagina aanmaken. En zijn er aparte CMS pakketten om een forum te bouwen en te beheren. Kies dus niet zomaar een CMS pakket, maar zorg dat u op de hoogte bent van de mogelijkheden. Het bouwen van de website duurt langer wanneer u gaandeweg in het proces moet overstappen op andere software omdat het pakket niet de functionaliteiten heeft die u zoekt.