Mijn website bouwen

CMS pakketten hebben een aantal positieve eigenschappen. De kans is klein dat u aanpassingen moet verrichten aan de bronbestanden van het CMS programma. De meeste dingen kunt u regelen via de beheeromgeving van het CMS pakket. U bent vaak gebonden aan bepaalde invoervelden, waarin de gegevens als platte tekst worden ingevuld. Het CMS programma giet uw tekst in de juiste opmaak op de website.

Content management software is ontwikkeld ter ondersteuning van de beheertaken rondom uw website. Een CMS pakket schrijft gegevens weg naar de database, waar u zonder CMS systeem de gegevens in de bronbestanden zou moeten plaatsen. Veranderingen brengt u via een centraal punt aan. Het gedeelte waarin u de beheertaken uitvoert wordt de beheeromgeving genoemd.

Wilt u nog meer redenen weten waarom het gebruik van een CMS programma goed is? Andere voordelen kunt u op de pagina CMS betekenis vinden. Het CMS programma wordt vaak geleverd met een installatiescript. Zo is het niet nodig om zelf bestanden te wijzigen. U zult een stuk minder vaak aanpassingen via een FTP programma hoeven doen in het geval u kiest voor een CMS pakket. Het is logisch dat u wel even moet leren wat alle knoppen doen in de beheeromgeving. Over het algemeen zal men zoveel mogelijk een logische indeling van de beheerschermen maken.