Mijn website maken

Een website kan in principe zonder CMS pakket succesvol worden. Toch komt dat niet zo vaak meer voor. Wij willen u aanraden om gebruik te maken van een CMS pakket wanneer dat mogelijk is. Hoe meer website inhoud u krijgt, hoe meer tijd het beheer van u zal vragen. Een CMS programma maakt het onderhoud aan de website simpelweg eenvoudiger.

Zijn er meerdere mensen die aan de website werken, dan biedt een CMS systemen ook hiervoor handige functionaliteiten. Het overgrote deel van de mensen zal zijn weg eenvoudig kunnen vinden in het bedieningspaneel van een CMS pakket. Om meer over het werken met een CMS systeem te lezen, verwijzen we u graag naar de pagina Nieuwe site beginnen. Een installatieprogramma ondersteuning u bij het installeren van het CMS systeem.

In veel gevallen zult in de beheeromgeving naast de content zelf ook metagegevens kunnen invoeren. Zo kunt u de zogeheten meta keywords en meta description van uw website en van losse onderdelen vaak invullen. U zult zelf moeten uitzoeken hoe dit technisch in te richten wanneer u zonder CMS aan de slag gaat. Verdoe uw tijd niet aan zelf een CMS pakket maken.

Iemand anders kan de website eventueel ook eens aanpassen als u een CMS met beheerpaneel gebruikt. Gaat de website geld opleveren dan kunt u de website eventueel willen verkopen. Een beheerpaneel voor de website is dan wel zo fijn voor de koper. Een koper zal graag op een makkelijke wijze aanpassingen willen doen.

Soms kunt u een eigen HTML template inlezen. Voor uw website maakt u dan gebruik van een eigen ontwerp. Het uiterlijk van uw website kan zo uniek gemaakt worden. Zo kunt u naast de meegeleverde thema’s van het CMS ook een eigen ontwerp kiezen. Binnen de HTML plaatst u dan zogeheten tags waarmee u de locatie van de content kunt aangeven.