Mijn website maken

Met CMS software kan vrijwel iedereen een website bouwen en onderhouden. Het beheer verloopt vaak via een apart beheergedeelte waarmee het vrij makkelijk wordt om een aanpassing te doen. De website inhoud kunt u in deze beheeromgeving aanpassen. Naarmate u meer taken uitvoert met behulp van de beheeromgeving wordt het ook makkelijker om de juiste beheerscherm te vinden bij een aanpassing aan uw website.

Als u regelmatig gebruikmaakt van MS Word, dan kunt u het prima vergelijken met het bewerken van een document. Maar in dit geval bewerkt u een site en geen document. Maar in wezen is het niet veel lastiger. Op deze manier is het vrij eenvoudig om met regelmaat een extra pagina toe te voegen binnen een onderdeel. Anders dan bij een document zal een website pagina een titel nodig hebben. Het zal echter wel helpen om uw website als een soort boek te zien met hoofdstukken.

Online is er nog een hoop meer over CMS pakketten te lezen. U kunt het artikel Je website samenstellen raadplegen voor meer informatie. U heeft ook baat bij een CMS pakket wanneer u overweg kunt met HTML en CSS. Meestal zal er een duidelijke grens tussen inhoud en layout zijn waardoor de kans op foute aanpassingen doen, wordt gereduceerd. En afbeeldingen uploaden hoeft niet via FTP maar gaat gewoon via de beheeromgeving. Ook als website ontwikkelaar maakt u hierdoor minder fouten.

Het installeren van een CMS programma op de webhosting is noodzakelijk. Pas daarna kunt u ermee aan de slag. Er zal bijna altijd een installatiehandleiding beschikbaar zijn. Een aantal populaire CMS pakketten is doorgaans via het controlepaneel van de webhosting te installeren.

Wilt u een speciaal type website bouwen dan kan het zijn dat u daar een specifiek CMS voor nodig heeft. Zo kunt u met een startpaginascript eenvoudig een startpagina aanmaken. En voor het bouwen van uw eigen advertentie website is het beter om gebruik te maken van een marktplaats script. Zorg dat u weet wat het CMS systeem kan voordat u het aanschaft en installeert. Wanneer later blijkt dat het CMS niet voldoet aan uw wensen, dan kan overstappen op een ander systeem u veel tijd kosten.