Mijn website maken

Door de scheiding tussen opmaak en lay-out die doorgaans door het CMS systeem wordt gehanteerd, hoeft u geen bestanden op de server te wijzigen. Voor veel zaken hoeft u niet zelf een opmaak toe te voegen. Het CMS pakket zal zelf de vertaalslag naar de juiste lay-out maken.

Een CMS pakket neemt de moeilijke kant van het website maken voor u uit handen. Op het meest technische niveau zou u steeds de bestanden op de server moeten wijzigen. Een CMS programma zorgt ervoor dat dit niet hoeft. Een voordeel hiervan is dat u slechts op een enkele plek uw aanpassingen doet. Via het controlepaneel kunt u dit doen.

Wilt u meer weten over de voordelen van een CMS systeem? De tekst Een website samenstellen is een goede bron van informatie omtrent dit onderwerp. Er zit in veel gevallen een installer script bij die u ondersteunt bij de installatie. Zo is het niet nodig om zelf bestanden te wijzigen.

U hoeft dus niet steeds op zoek te gaan naar de juiste bestanden. In de eerste paar keren kan het wel wat zoeken zijn in het beheergedeelte van het CMS. Meestal zijn de verschillende onderdelen van uw website in het beheerscherm logisch van elkaar gescheiden.