Mijn website samenstellen

Een CMS systeem biedt een aantal voordelen. Door de scheiding tussen opmaak en lay-out die doorgaans door het CMS systeem wordt gehanteerd, hoeft u geen bestanden op de server te wijzigen. In veel invoervelden kunt u de gegevens invoeren als platte tekst. Het CMS pakket zorgt ervoor dat uw tekst in de juiste opmaak wordt weergegeven op de website.

Content management software is ontwikkeld ter ondersteuning van de beheertaken rondom uw website. Een CMS systeem slaat gegevens meestal op in een database, waar deze zonder CMS systeem in de HTML bestanden tussen de opmaakcodes zouden staan. In een centrale omgeving kunt u de wijzigingen aan uw website aanbrengen. Dit doet u via het beheerdersgedeelte.

Welke voordelen biedt een CMS pakket nog meer? Voor meer informatie kunt u Nieuwe website maken doornemen. In een groot aantal gevallen zit er een installatieprogramma bij het CMS systeem. Het installatiescript helpt u bij het invullen van bepaalde configuratiebestanden. Bij het gebruik van een CMS systeem wordt de noodzaak om dingen in bestanden aan te passen een stuk minder. Het is uiteraard te begrijpen dat u wellicht even moet wennen aan het nieuwe systeem. Over het algemeen zal men zoveel mogelijk een logische indeling van de beheerschermen maken.