Mijn website samenstellen

Vanzelfsprekend is het mogelijk om een website te maken zonder CMS pakket. Vraag u echter wel af of u dat daadwerkelijk nastreeft. Waarschijnlijk niet op het moment dat u de website verkoopt aan een ander. Het aanpassen van een website zonder CMS pakket vereist enige technische kennis. De koper zal eventueel externe expertise moeten inhuren hiervoor. Een website kan groter en groter worden en na enige tijd wordt het beheer voor uzelf ook lastig zonder CMS systeem.

Het vaste stramien van het CMS kan wellicht wat stug aanvoelen. Maar het is wel gestructureerd. Het afbakenen van opmaak en website inhoud gaat fouten tegen. Het kan doorgaans niet zo zijn dat u de opmaak beïnvloed met een verkeerde aanpassing in de content.

Werkt u in een team, dan is een CMS pakket helemaal ideaal. CMS pakketten zijn zo opgezet dat vrijwel iedereen er eenvoudig mee kan werken. De website aanpassen zal niet veel lastiger zijn dan het aanpassen van een Word document. Wij raden u aan om ook het artikel afkorting cms door te nemen. Het zal noodzakelijk zijn om CMS software eerst te installeren voordat u het kunt gebruiken. Daarbij wordt u vaak geholpen door een meegeleverd installatieprogramma. Vaak zal een CMS pakket gebruik maken van een database. Hiervoor moeten de correcte inloggegevens bij het systeem bekend zijn.