Nieuwe site bouwen

De kans dat u per ongeluk bestanden op de server aanpast, wordt kleiner wanneer u een CMS pakket gebruikt. Content kan in veel gevallen als platte tekst worden ingevoerd. Het weergeven in de juiste opmaak is iets dat het CMS pakket voor u doet.

Een CMS pakket neemt de moeilijke kant van het website maken voor u uit handen. Gebruikt u geen CMS systeem dan moet u voor elke pagina een HTML file aanmaken. Een CMS pakket zal de inhoud van uw site opslaan in een centrale database. Veranderingen brengt u via een centraal punt aan. Via het controlepaneel kunt u dit doen.

Het gebruik van een CMS pakket heeft nog meer voordelen. De tekst Mijn nieuwe website maken is een goede bron van informatie omtrent dit onderwerp. Een installer script wordt vaak meegeleverd. Dit script zet aan de hand van uw invoer de juiste instellingen. Het installatieprogramma doet bepaalde aanpassingen in bestanden voor u.

U hoeft dus niet steeds op zoek te gaan naar de juiste bestanden. Uiteraard dient u wel te weten wat er in welk scherm wordt aangepast. Gelukkig wordt er bij veel CMS pakketten een logische indeling gehanteerd bij het beheerdersgedeelte.