Nieuwe startpagina bouwen

In een aantal opzichten is het goed om een eigen startpagina te hebben. Om te beginnen kunt u met een startpagina links aanleggen naar uw favoriete websites. Een eigen startpagina biedt ook de mogelijkheid om links te plaatsen naar uw eigen sites. Als u het goed aanpakt kunt u zelfs geld verdienen met uw startpagina.

U dient zich te registreren voordat u aan de slag gaat met uw eigen startpagina. Registratie gaat via een formulier op de betreffende startpagina website. Websites waar u zich kosteloos kan registreren, zijn via Google vrij gemakkelijk te vinden. Zoekopdrachten zoals “Nieuwe startpagina” leveren vaak bruikbare resultaten op.

De naam van het subdomein waar uw startpagina op komt te staan, mag u zelf kiezen. Aangeraden is om een beschrijvende naam te verzinnen. Is er een bepaald thema waar de startpagina over zal gaan, dan kunt u dit thema het beste verwerken in de naam van uw subdomeinen. Het is bij veel sites geen probleem wanneer u een algemene startpagina maakt. Het komt vaak voor dat er dan links over verschillende thema’s op de pagina staan. Dan is een algemene naam prima.

Bij het aanmelden voor uw eigen startpagina is het opgeven van een correct e-mailadres van belang. U ontvangt in een aantal gevallen een link waarop u dient te klikken. Pas dan wordt uw account actief. Deze link wordt per e-mail naar u toegestuurd. Wanneer deze extra stap er nog niet is, is het invoeren van een correct e-mailadres alsnog zinvol. In het geval u niet meer weet wat uw wachtwoord is, dan kunt u instructies aanvragen voor het herstellen van uw wachtwoord. Instructies voor wachtwoordherstel ontvangt u per e-mail. Loopt u dan aan tegen een e-mailadres dat incorrect is, dan wordt het lastig om nog toegang te krijgen tot het beheergedeelte van uw pagina.

Hier en daar zijn er artikelen over het maken van uw eigen startpagina geplaatst. Op Aanmelden Startpagina is bijvoorbeeld informatie te vinden. Het scheelt een hoop wanneer u vooraf weet welke stappen nodig zijn. Want naast het maken van de startpagina zal er ook af en toe onderhoud aan de pagina moeten worden gepleegd. De website waar het artikel op staat waarnaar wordt verwezen, heeft meerdere teksten over het aanmaken van uw eigen dochterpagina.

Uw startpagina zal leeg zijn wanneer u het net heeft aangemaakt. Er dient een rubriek te worden toegevoegd voordat u een link op uw startpagina kunt plaatsen. Bij een startpagina staan de links namelijk altijd in een rubriek. Het is de bedoeling dat u meerdere rubrieken maakt. De rubriek dient altijd een titel te hebben en daarom is dit meestal een verplicht veld. Als titel kunt u een deelonderwerp opgeven. Zo rangschikt u uw links naar onderwerp. Bouwt u op deze manier aan een logische structuur op uw startpagina, dan heeft u daar op verschillende manieren baat bij.