Nieuwe startpagina maken

Voor het maken van een online overzicht van links kunt u gebruik maken van een startpagina script. Een eigen startpagina opstellen kan bij een aantal websites die via de zoekmachines eenvoudig zijn te vinden. Zo nu en dan uw startpagina up-to-date maken is dan wel iets wat erbij komt kijken. Links die het niet meer doen, moeten eraf gehaald worden. En de bezoeker vindt het fijn als er af en toe nieuwe links worden toegevoegd.

Een dochterpagina wordt vaak omtrent een bepaald onderwerp ingericht. U kunt rubrieken gebruiken om het thema verder op te splitsen in deelthema’s. Bijvoorbeeld een pagina over Zuid-Amerika kan per land een rubriek hebben.

In een aantal gevallen worden er advertenties op uw pagina getoond. Voor een klein bedrag kunt u de advertenties dan laten weghalen. Het is niet echt nodig om ze weg te laten halen. Het is aan u of u ze laat staan of laat weghalen. Wilt u met uw startpagina enig onderscheid maken, plaats naast links dan ook wat afbeeldingen en informatieve teksten. In Een eigen startpagina online zetten vindt u meer van dergelijke tips.

De meeste mensen plaatsen alleen links op hun pagina dus met wat stukken tekst ziet uw pagina er anders uit dan die van anderen. Zelf een startpagina website opzetten is natuurlijk ook een idee. Daarmee neemt u zelf het heft in handen. U bouwt er een stukje garantie mee in. Staat uw startpagina op de website van iemand anders en stopt diegene ermee, dan bestaat uw pagina ook niet meer.