Nieuwe website beginnen

Een website kan in principe zonder CMS pakket succesvol worden. Toch komt dat niet zo vaak meer voor. Wij willen u aanraden om gebruik te maken van een CMS pakket wanneer dat mogelijk is. Hoe meer website inhoud u krijgt, hoe meer tijd het beheer van u zal vragen. Een CMS programma maakt het onderhoud aan de website simpelweg eenvoudiger.

Ook zijn CMS systemen erg handig wanneer u met meerdere mensen aan de website werkt. Het overgrote deel van de mensen zal zijn weg eenvoudig kunnen vinden in het bedieningspaneel van een CMS pakket. Om meer over het werken met een CMS systeem te lezen, verwijzen we u graag naar de pagina Nieuwe website maken. Een installatieprogramma ondersteuning u bij het installeren van het CMS systeem.

In veel gevallen zult in de beheeromgeving naast de content zelf ook metagegevens kunnen invoeren. Zo kunt u de zogeheten meta keywords en meta description van uw website en van losse onderdelen vaak invullen. Welke exacte velden hiervoor een rol spelen, zult u zelf moeten uitzoeken als zelf iets maakt zonder bestaand CMS pakket. Als het niet uw primaire vakgebied is, moet u zelf iets bouwen niet willen.

Iemand anders kan de website eventueel ook eens aanpassen als u een CMS met beheerpaneel gebruikt. Gaat de website geld opleveren dan kunt u de website eventueel willen verkopen. Een beheerpaneel voor de website is dan wel zo fijn voor de koper. Een koper zal graag op een makkelijke manier aanpassingen willen doen.

Een andere interessante optie is het inlezen van een eigen HTML bestand. Voor uw website maakt u dan gebruik van een eigen ontwerp. Zo kunt u uw website een unieke uitstraling geven. Zo kunt u naast de meegeleverde thema’s van het CMS ook een eigen ontwerp kiezen. Binnen de HTML plaatst u dan zogeheten tags waarmee u de locatie van de content kunt aangeven.