Nieuwe website beginnen

Bij het beginnen van uw eigen website zijn er verschillende aspecten waar u keuzes over zult moeten maken. Alleen een domein is niet voldoende, u zult meer dingen moeten regelen zoals hosting en een CMS pakket. Bij het beginnen van een eigen website kunt u het beste zorgen voor een goede voorbereiding.

Moet u later alsnog naar een ander systeem overstappen, dan kost dit tijd en vaak ook geld. Soms betaalt u bijvoorbeeld veel bij een bepaald hosting bedrijf terwijl een andere aanbieder een soortgelijk pakket veel goedkoper aanbiedt. Hosting bestaat in verschillende vormen met elk hun eigen prijsklasse.

Een eigen domein is niet het enige dat belangrijk is voor uw eigen website. Ook het hostingpakket speelt dus een rol bij uw mogelijkheden. Wat verder van belang is, is de beheertool of CMS software die u gaat gebruiken voor het beheer van uw website. Wanneer u geen CMS programma gebruikt zult u bij iedere wijziging één of meer bronbestanden moeten aanpassen. Heeft u daar geen kaas van gegeten dan zult u voor het gebruik van een CMS systeem moeten kiezen. Een goed artikel is Je site beheren met een CMS programma indien u nieuwsgierig bent naar meer informatie. Naast dat er veel CMS systemen bestaan, bestaan er ook scripts om een specifiek soort website te maken. Een CMS maakt het makkelijk om de website aan te passen. Het is dus niet zo dat een CMS systeem alleen bedoeld is voor mensen zonder kennis van websites maken. Is er toch maatwerk nodig dan programmeert men dit vaak bovenop een bestaand CMS systeem. Men blijft immers voor een deel functies gebruiken die een bestaand CMS al bevat. Het heeft namelijk in veel gevallen geen enkele zin om algemene functionaliteiten opnieuw te schrijven.

In dit artikel heeft u kunnen kennismaken met verschillende aspecten waar u mee te maken krijgt bij een eigen website beginnen. Het is maar een globale opsomming. Regelmatig komt het voor dat men zelf een HTML ontwerp heeft die men wil gebruiken. Dit moet het CMS programma dan wel ondersteunen. Dit artikel is ook niet geschreven om alle mogelijke aspecten te benoemen. Het artikel richt zich met name op de zaken die voor de bezoeker wat minder zichtbaar zijn.