Nieuwe website maken

Een vergissing maken kan iedereen overkomen. Ook de allerbeste programmeurs. Om die reden kiezen veel programmeurs ook voor CMS systemen omdat deze zich vaak bewezen hebben. Bepaalde vraagstukken gaat u gegarandeerd tegenkomen. Een CMS pakket zal het probleem vaak al het hoofd hebben geboden. Met zekerheid valt te stellen dat zelf programmeren tijd kost. De kans is groot dat dit ten koste gaat van uw verhaal.

CMS software regelt over het algemeen de technische zaken die voor u als beheerder vaak te lastig zijn om zelf te programmeren. Waar u zonder CMS systeem losse bestanden voor iedere pagina zou hebben, zal een CMS systeem alles doorgaans in een database zetten. Aanpassingen doet u vanaf een afgeschermd deel van uw site. Namelijk via het beheergedeelte van het CMS systeem.

Het gebruik van een CMS pakket heeft nog meer voordelen. U leest er meer over op een eigen website maken. Bij een groot deel van de CMS pakketten zit er een installer script bij. Hierdoor hoeft u niet zelf instellingen aan te passen in bestanden.

Het zoeken naar de juiste HTML files is met een CMS pakket verleden tijd geworden. Uiteraard dient u wel te weten wat er in welk scherm wordt aangepast. Men streeft meestal naar een logische indeling van de verschillende schermen in het beheergedeelte.