Ontwikkel je moderne portaalsite

Zelf een startpagina website samenstellen is geen rocket science. Wel is het handig om daarbij gebruik te maken van een startpagina script. U heeft nauwelijks verstand van de technische invulling nodig als u een dergelijk script gebruikt. Het script is zo opgezet dat iemand met weinig technische kennis ermee overweg kan.

Voor meer informatie over een startpagina script kunt u ook Eigen Startpagina Maken lezen. Volgt u de links op die pagina dan zult u uiteindelijk terecht komen op een website waar een betaalbaar startpaginascript te koop is. Een startpagina website opzetten is heel eenvoudig te doen met zo een script. De bedoeling is dat de bestanden naar uw webruimte worden gekopieerd. Naast een webhosting pakket is het handig om een eigen domeinnaam te registreren.

Er zit geen limiet aan het aantal dochterpagina’s dat u op uw startpagina website kunt aanmaken. Men zal een startpagina in de regel rondom een bepaald onderwerp in elkaar zetten. Handig is de mogelijkheid om zelf het subdomein van een nieuwe startpagina te kiezen. Belangrijke sleutelwoorden kunt u verwerken in het subdomein. Per losse startpagina kunt u verder de belangrijkste zoektermen instellen.

Het registreren op uw website kan men doen via een registratieformulier aan de voorkant van uw website. Het gecreëerde account kan men gebruiken om een eigen startpagina te registreren. Zodra men is ingelogd, kan men aan de slag met een eigen startpagina. Niet alleen zijn er daarbij backlinks toe te voegen aan een dochterpagina. Op een startpagina zijn naast backlinks tevens widgets te plaatsen. Een beheerder kan de metagegevens van zijn startpagina eenvoudig instellen tijdens het aanmaken.

Binnen de beheeromgeving kunt u met een beheeraccount van meer opties gebruikmaken. Zo kunt u eenvoudig en snel banners plaatsen die op iedere dochterpagina zichtbaar zullen zijn. Binnen een mum van tijd heeft u alle kleuren naar wens aangepast. Wanneer een aanvraag van een browser komt, zal het script de juiste startpagina erbij zoeken. Aan de hand hiervan zal worden bepaald welke gegevens uit de database nodig zijn en aan de bezoeker getoond zullen worden.