Site beheer hulpmiddelen

Ook iemand zonder technische kennis kan goed met een CMS pakket overweg. Zelf een website maken is zo voor iedereen mogelijk. De kennis die u daarbij opdoet kunt u ook later weer inzetten. Op het moment dat een extra zakcentje nodig is, kunt u website beheer diensten aanbieden in de extra uren. U heeft er dus niet alleen iets aan voor uw eigen websites. Neem eigen website door wanneer u wel interesse heeft in het gebruik van een CMS systeem. Ook een zakelijke website is met een content management systeem relatief gemakkelijk in elkaar te zetten. Er is veel keus, vooral als u een simpele website wilt maken. Via een contactformulier kunnen bezoekers een bericht sturen naar u. De velden van dit contactformulier kunt u zelf veranderen. Spam die wordt ingevuld, zal door het CMS pakket tegengehouden worden. Dit voorkomt dat u onnodig veel spam ontvangt. Kennis van websites maken is absoluut niet nodig om een CMS pakket te kunnen gebruiken.

Via het CMS pakket kunt u op een professionele wijze een zakelijke website bouwen. Wellicht bent u niet de enige die de website gaat beheren. Samen aan de zakelijke website werken is prima te doen met een CMS systeem. Er kunnen verschillende accounts worden aangemaakt met beheerrechten. Een vergeten wachtwoord kan eenvoudig worden hersteld via het inlogscherm. Er zullen een aantal designs zijn meegeleverd met het CMS pakket. U hoeft niet zelf een layout in elkaar te zetten maar kunt uit de meegeleverde layouts kiezen. Wanneer u de layout en de kleuren heeft ingesteld, kunt u aan de content gaan werken. Daarnaast is het plaatsen van een klantenoverzicht zeer eenvoudig. Een formulier op uw website aanpassen is ook vaak eenvoudig via het beheerpaneel van een CMS te doen. U kunt de formuliervelden heel eenvoudig instellen.

In de beheeromgeving van het content management systeem kunt u de metagegevens voor de zoekmachines per afzonderlijke pagina instellen. Bij iedere afzonderlijke pagina kunt u de zoektermen instellen. En een beschrijving welke in de zoekresultaten zichtbaar is wanneer uw website daarin voorkomt. Ook over zoekmachineoptimalisatie hoeft u zich op dat vlak dus niet druk te maken. Het is verder leuk als uw website een beetje goed gevonden wordt in de zoekmachines. Ook helpt een CMS pakket u vaak bij het vindbaar maken van uw website. Per individuele pagina zijn de meest relevante zoektermen op te geven. Vervolgens zal het CMS pakket ervoor zorgen dat de zoekmachines ze op de juiste manier oppikken.