Site bouwen

Gelukkig hoeft u niets zelf te programmeren voor het beheren van uw eigen website. Er zijn tegenwoordig voldoende CMS systemen waarmee u uit de voeten kunt. U kunt met zo een systeem uw website vanuit een afgeschermd gedeelte beheren. Door de juiste gebruikersnaam en het goede wachtwoord in te voeren, krijgt u toegang tot dit beheergedeelte. Veel content kunt u zonder opmaak invoeren in het CMS programma. Teksten worden dan door het systeem zelf in de juiste lay-out weergegeven.

Kennis van de techniek is niet nodig om het CMS pakket te kunnen gebruiken. Alle technische zaken worden u door het CMS pakket uit handen genomen. Voor goede content zult u al even aan het werk zijn. Als u zich dan ook op de techniek moet concentreren, kan dat vervelend zijn. Vooral wanneer dat niet uw vakgebied is.

Eigenlijk kunt u alles over CMS systemen wel online vinden. Het artikel CMS systeem is een voorbeeld van een goede informatiebron. Het zal met een CMS pakket over het algemeen niet zo vaak meer nodig zijn om wijzigingen in de bestanden op uw webhosting pakket aan te brengen. Plaatjes kunt u toevoegen via het beheergedeelte van uw website.

In veel gevallen zal ook een database aangemaakt moeten worden op de server. De inloggegevens van deze database dient u bij de hand te houden. Na verloop van tijd zal het installatieprogramma om deze gegevens vragen.