Site hulpmiddelen

Er is nauwelijks verstand van de techniek nodig voor het gebruik van een CMS pakket. Zo kunt u op laagdrempelige wijze zelf een site maken. De kennis die u daarbij opdoet kunt u ook later weer inzetten. Op het moment dat een extra zakcentje nodig is, kunt u website beheer diensten aanbieden in de extra uren. Kennis over CMS systemen is dus niet alleen voor uw eigen sites handig.

Wilt u meer over het gebruik van een content management systeem weten, neem dan CMS programma door. U zult waarschijnlijk baat bij een CMS systeem hebben. Een simpele website is met een groot aantal CMS systemen in elkaar te zetten. Op de contactpagina van uw site wordt een contactformulier weergegeven. De velden van dit contactformulier kunt u zelf veranderen. Spam wordt door het CMS systeem geblokkeerd. Dit voorkomt dat u onnodig veel spam ontvangt. Kennis van websites maken is absoluut niet nodig om een CMS pakket te kunnen gebruiken.

Tijdens het uitvoeren van het installatiescript heeft u de gelegenheid om een admin account aan te maken. Op een later tijdstip kunt u de inloggegevens gebruiken om bij het beheerdersgedeelte te komen. Het mooie van een CMS pakket is, is dat veel onderdelen heel gemakkelijk in uw website te plaatsen zijn zonder te hoeven kunnen programmeren. Het scheelt vooral tijd want het bouwen van een beheer script voor uw website gebeurt niet in 1 dag.

Natuurlijk wilt u ook dat uw site wordt gevonden op de relevante zoektermen. Ook helpt een CMS pakket u vaak bij het vindbaar maken van uw website. In de beheeromgeving kunt u op diverse plekken de zoekwoorden invoeren. Het feitelijke doorgeven aan de zoekmachines doet het CMS pakket voor u.