Startpagina beheer

Een gids voor websites, zo zou u een startpagina kunnen beschouwen. Een dochterpagina heeft doorgaans zijn eigen subdomein. Deze dochterpagina’s hebben allemaal een eigen onderwerp. Een nieuwe startpagina maakt u gratis aan. Websites hiervoor kunt u in Google zonder al te veel moeite vinden.

U mag best uitstapjes naar andere onderwerpen maken op uw startpagina. U mag namelijk best een favorieten startpagina maken. Op een algemene startpagina worden doorgaans links omtrent verscheidene onderwerpen geplaatst. Maak per thema dan wel een rubriek aan, anders wordt het onoverzichtelijk.

Meer over dit onderwerp kunt u lezen in het artikel Nieuwe startpagina online zetten. Het bevat ook tips om de kwaliteit van uw pagina hoog te houden. U kunt via Google zoeken op “startpaginascript” wanneer u zelf een startpagina website op touw wilt zetten. Het is niet lang geleden dat er nog een modern script hiervoor is uitgekomen. Wanneer u dat zelf zou moeten programmeren bent u veel tijd kwijt. Een bestaand script biedt een oplossing voor veel technische vraagstukken die u dan alsnog zelf zou moeten oplossen.

Het is positief wanneer u relevante links op de pagina plaatst. Tegenwoordig is het van belang om onderscheidend te zijn. Het is zinvol om naast links ook wat tekst en afbeeldingen op uw startpagina te plaatsen. Vaak plaatst men namelijk alleen maar links. U kunt uw startpagina uniek maken door het anders aan te pakken dan de rest.

Bij een bepaalde hoeveelheid bezoekers wordt het ook interessant om advertenties op uw startpagina weer te geven. Er bestaan een aantal platformen om dit voor u eenvoudig te maken. Met startpagina’s is zo nog altijd geld te verdienen.