Startpagina beheer

Dit is een artikel rondom de programmeertaal PHP. De programmeertaal wordt vaak voor het maken van webscripts gebruikt. Bijvoorbeeld een startpagina script of een marktplaats script. Het is zo dat u in HTML en CSS slechts de opmaak bouwt.

Via PHP kunt u vrij simpel een database gebruiken om gegevens in op te slaan. Naarmate u meer ervaring krijgt met PHP en databases leert u complexe structureren in elkaar te zetten. Overigens is het niet nodig om zelf te programmeren. U kunt ook bestaande PHP scripts kopen. De pagina Eigen startpagina maken bevat hier meer informatie over. Koopt u een kant en klaar PHP script, dan scheelt dat u uiteraard tijd. U hoeft dan niet zelf te programmeren. Via een bestaand script kunt u direct aan de slag. De wachttijd die u meestal heeft met het laten bouwen van een script, die is er dan niet meer. Het voordeel van een kant en klaar script is dat het vaak al uitgebreid is getest.

Bijna bij ieder webhosting pakket kunt u PHP scripts draaien. Soms moet er een installatie script worden gedraaid na het kopiëren van de bestanden naar uw webhosting pakket. Het is soms nodig om een configuratiebestand aan te passen om het script te laten werken. Documentatie is vaak goed te vinden als u wilt weten wat de exacte stappen voor de installatie zijn. Veel scripts zijn tevens zo opgezet dat u het gemakkelijk kunt uitbreiden. Dan is het wel belangrijk dat u iets van PHP weet.

U hoeft dan niet meer zelf een script te maken. Het oplopen van vertraging is reëel als u tegen complexe zaken aanloopt tijdens het bouwen van het PHP script. Met een kant en klaar PHP script dekt u dit risico af. Het kopen van een kant en klaar script gaat verder met minder kosten gepaard dan het laten bouwen door een programmeur.