Uw eigen startpagina online zetten

Een startpaginascript kan u helpen bij het opstellen van een online link catalogus. Op een groot aantal sites kunt u zonder kosten zelf een startpagina samenstellen. Houd er wel rekening mee dat u een startpagina ook regelmatig moet bijhouden. Het is zaak dat niet meer werkende links verwijderd worden. Het is goed om ook regelmatig nieuwe links aan uw startpagina toe te voegen.

U kunt per onderwerp een dochterpagina aanmaken. Op de startpagina kunt u rubrieken aanmaken om het geheel verder op te splitsen in deelonderwerpen. Een pagina over sport kan weer worden opgedeeld in verschillende soorten sport.

Het komt voor dat er advertenties worden weergegeven op uw nieuwe startpagina. Voor een klein bedrag kunt u de advertenties dan laten weghalen. Dat laten verwijderen is niet noodzakelijk. Stoort u zich aan de advertenties, dan mag laten verwijderen natuurlijk altijd. Plaatst u naast links ook afbeeldingen, dan voegt u extra waarde aan uw dochterpagina toe. Het artikel Een eigen startpagina op touw zetten voorziet u van nog meer tips.

Op de andere pagina’s treft u namelijk vaak slechts links aan. Zelf een startpagina website opzetten is natuurlijk ook een idee. Dan beheert u de volledige website en kunt u op alle dochterpagina’s toevoegen wat u wilt. U bouwt er een stukje garantie mee in. Bij andermans website weet u immers niet hoe lang een startpagina blijft bestaan.