Uw eigen startpagina samenstellen

Het is erg mooi wanneer uw website online goed wordt gevonden. Het groter worden van uw klantenbestand is dan min of meer gegarandeerd. Andere websites die naar uw website verwijzen door middel van een link helpen bij het vergroten van de online vindbaarheid. Startpagina’s zijn een voorbeeld van pagina’s die u zelf kunt aanmaken en waar u dergelijke links kunt plaatsen. Veelal is dit kosteloos. Als een alternatief hierop kunt u natuurlijk ook zelf een startpagina website opzetten.

Een startpagina aanmaken op een bestaande website heeft echter wel een groot minpunt. Uw startpagina kan op inactief worden gezet waarbij de reden vaag is. Men is niet tot uitleg verplicht. Doorgaans ziet u pas achteraf dat de startpagina niet meer bestaat.

Meer informatie over het bouwen van uw eigen startpagina website is te vinden in Een website maken. U kunt met behulp van een startpagina script zelf ook een startpagina website beginnen. Dit maakt u onafhankelijk van de regels en voorwaarden die op de andere websites gelden. Omdat u met uw hostingpartij een contract heeft, heeft u meer zekerheid over het voortbestaan van de site. U koopt daarmee als het ware een stukje zekerheid.

Bij veel webhosting pakketten mag u meerdere domeinen installeren. Heeft u een dergelijk pakket, dan kunt u daar ook een startpagina website op zetten. Meer dan één website op een hosting pakket onderbrengen is vaak mogelijk. Is dit bij uw pakket het geval, dan hoeft u geen geld uit te geven aan een tweede webhosting pakket. Mocht dat niet het geval zijn, dan is een tweede pakket niet zo heel duur. De prijzen van webhosting zijn de laatste jaren flink gedaald.

Met een goed startpaginascript kunt u links verkopen op de website. De plaatsing van de aangemelde link verloopt dikwijls automatisch nadat er is betaald. Het geld dat u heeft betaald voor het script haalt u er dus dubbel en dwars uit. Kunt u zich een dergelijk script permitteren? Dan is een startpaginascript aanschaffen zeker een prima actie om uw online succes te vergroten.