Uw eigen website

Ook de meest doorgewinterde programmeur kan fouten maken. Daarom is het ook voor hen handig wanneer zij niet zelf het wiel opnieuw uitvinden. CMS pakketten bieden bepaalde problemen het hoofd die u gaat tegenkomen wanneer u zelf code gaat bouwen. Het kost ook tijd om zelf iets te programmeren. Wellicht kunt u die tijd beter stoppen in een goed verhaal op uw website.

Men heeft CMS systemen ontwikkeld om de technische zaken rondom uw website uit handen te nemen. Waar u zonder CMS systeem losse bestanden voor iedere pagina zou hebben, zal een CMS systeem alles doorgaans in een database zetten. Voor het doen van aanpassingen is er een afgeschermd gedeelte van uw website. Dit doet u via het beheerdersgedeelte.

Bent u benieuwd waarom u verder een CMS pakket zou moeten gebruiken? Op de pagina Beste CMS systeem leest u er meer over. Meestal is er een installatie script aanwezig. Zo is het niet nodig om zelf bestanden te wijzigen.

Het zoeken naar de juiste HTML files is met een CMS pakket verleden tijd geworden. In de eerste paar keren kan het wel wat zoeken zijn in het beheergedeelte van het CMS. Men probeert dan ook een logische indeling te hanteren bij de schermen van het beheerdersgedeelte, zodat u de schermen makkelijker kunt vinden.