Uw eigen website

Zonder verder iets te weten over uw website kan niet worden bepaald welk CMS pakket nu het meest geschikt is. Het type website bepaald uiteindelijk welke CMS systemen kanshebber zijn. Met een marktplaats script is voornamelijk een advertentie website samen te stellen. Een webshop ermee bouwen zal echter lastig worden.

Heeft u een lijst van geschikte CMS software dan kunt u uit deze lijst een CMS pakket kiezen. Vervolgens kunt u kijken hoe goed ieder pakket scoort op voor u belangrijke punten. Een website die snel laadt kan bijvoorbeeld van cruciaal belang zijn voor u. Misschien wilt u uw eigen HTML-ontwerp gebruiken. Dat moet dan met het CMS pakket wel mogelijk zijn. En is het eenvoudig om met het CMS pakket te leren werken? U zult zo uw eigen wensenlijstje hebben. Natuurlijk kunt u ook geen CMS software gebruiken maar vraag u af of dat slim is. De website zal steeds meer inhoud krijgen en na enige tijd wordt het zonder CMS systeem lastiger om de dingen overzichtelijk te houden.

Een CMS systeem gaat tegen dat een aanpassing een ernstige verstoring op de website teweeg kan brengen. Dit maakt het onderhoud een stuk eenvoudiger. Probeer te voorkomen dat u aanpassingen in bronbestanden moet doen. Ook direct gegevens in de database bewerken is in zekere mate ongewenst. De beheeromgeving van een CMS pakket is vaak zo in elkaar gezet dat een wijziging nooit de complete werking van de website kan verstoren. Op Je eigen website met CMS systeem kunt u nog meer goede redenen vinden om een CMS systeem te gebruiken.

Het komt vaak voor dat u een aantal keuzes heeft voor het installeren van een CMS systeem op uw webruimte. Een mogelijkheid die u altijd heeft is het op de webruimte plaatsen van de bronbestanden van het CMS pakket. Soms wordt er op de webruimte nog een installatiescript gedraaid. Veel hostingbedrijven al de mogelijkheid aan om via het klantenpaneel een CMS te installeren op uw webruimte. Over het algemeen zal het hostingbedrijf ook bereid zijn om u te helpen wanneer u er toch niet uitkomt.