Uw eigen website beheren

Het gebruik van een CMS biedt u enkele voordelen. Een content management systeem stelt je in staat om zonder technische kennis je site aan te passen. Bij het gebruik van een CMS zal HTML kennis doorgaans niet nodig zijn. Het aanpassen van een site met een CMS systeem is niet veel lastiger dan het werken met een tekstverwerker.

Met het CMS systeem is het niet meer nodig om aanpassingen te verrichten aan de bronbestanden. Alle content die u in het beheergedeelte van een CMS invoert wordt in principe in de database opgeslagen. Content en opmaak worden van elkaar gescheiden waardoor de kans op fouten wordt gereduceerd. Er bestaan verschillende CMS systemen waarmee het bouwen van een website kinderspel wordt. Een CMS pakket is inzetbaar voor meerdere soort sites: nieuws, webshop of blog, het is geen probleem. Met een CMS kunt u zelf snel aanpassingen doen in de teksten of afbeeldingen binnen de website. PHP of HTML kennis is door het gebruik van het CMS niet nodig.

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Meer informatie vindt u in Beheer website. Bij veel CMS systemen wordt een installatieprogramma meegeleverd.