Uw eigen website met CMS pakket

Het beheer van uw site wordt gemakkelijk met een CMS pakket. In een met een gebruikersnaam en wachtwoord beschermd gedeelte van de website kunt u dan het beheer doen. Een onderdeel dat op meerdere plekken terugkomt op uw site, hoeft u dan toch maar op 1 plek aan te passen. Op alle plekken waar dit onderdeel dan terugkomt op uw site, wordt de aangepaste versie weergegeven. Bij een dergelijke wijziging in het geval er geen CMS software aanwezig is zullen er vaak meerdere HTML files moeten worden bijgewerkt.

Technische kennis is in de regel niet vereist voor het werken met CMS software. In het bijzonder wanneer het gaat om eenvoudige beheertaken zoals het aanpassen van tekst of een afbeelding aan de website toevoegen. Online handleidingen voor de verschillende CMS systemen zijn er voldoende te vinden.

U moet een heel goede reden hebben om geen CMS software te gebruiken. Ook wanneer uw website zeer eenvoudig is. Want het kan zomaar zijn dat u de website op een later tijdstip flink wilt uitbreiden. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u Website beheer info eens doornemen. Een CMS systeem door een expert laten installeren kost overigens nauwelijk iets. Voor het geval u niet zelf de CMS software wilt installeren. Wanneer u bekend bent geraakt met de mogelijkheden van een CMS pakket, dan begrijpt u dat het zelf programmeren ervan zonde van de tijd is.