Uw nieuwe website maken

Vanzelfsprekend is het mogelijk om een website te maken zonder CMS systeem. Vraag u wel af of dat de gewenste situatie is. Waarschijnlijk niet op het moment dat u de website verkoopt aan een ander. Wanneer er geen CMS is inbegrepen, dan zal de koper expertise moeten inhuren voor aanpassingen aan de site wanneer hij zelf geen HTML en CSS kennis heeft. Naarmate de website groter wordt, zal een website zonder CMS pakket ook voor uzelf moeilijker te onderhouden zijn.

Het kan in het begin wat inflexibel aanvoelen om met een CMS te werken. Echter geeft dit ook een bepaalde structuur. Het afbakenen van opmaak en website inhoud gaat fouten tegen. Bij een aanpassing in de content kunt u bijvoorbeeld niet per ongeluk de opmaak wijzigen.

Voor het werken in een team zijn CMS systemen perfect. CMS pakketten zijn zo opgezet dat vrijwel iedereen er eenvoudig mee kan werken. Vaak is het nog lastiger om een Word document op te stellen. Op de pagina cms website vindt u meer handige informatie over CMS pakketten. Het zal noodzakelijk zijn om CMS software eerst te installeren voordat u het kunt gebruiken. Dikwijls wordt er dan ook een installatiescript meegeleverd met het systeem. Het aanmaken van een database is ook vaak een noodzakelijke stap.