Wat is een CMS

Voor het beheren van uw eigen website is het niet nodig om zelf te programmeren. Er bestaan veel CMS systemen die u zo in gebruik kunt nemen. Met een CMS systeem beheert u de website vanuit een afgeschermd deel van de site. U dient uw gebruikersnaam en wachtwoord op te geven om toegang tot dit afgeschermde deel te krijgen. Veel content kunt u zonder opmaak invoeren in het CMS programma. Het in de juiste lay-out gieten, dat doet het CMS systeem zelf.

Er is niet veel technische kennis nodig voor het gebruik van een CMS pakket. Alle technische zaken worden u door het CMS pakket uit handen genomen. Goede content bouwen daar gaat namelijk ook tijd inzitten. Technische belemmeringen leiden dan te veel af. Door ook met de techniek bezig te moeten zijn loopt u vertraging op.

Over CMS pakketten is een hoop te vinden online. Zo komt u via de link Wat is een CMS systeem bij een website terecht omtrent CMS systemen. Het zal met een CMS pakket over het algemeen niet zo vaak meer nodig zijn om wijzigingen in de bestanden op uw webhosting pakket aan te brengen. Afbeeldingen voegt u dan toe via het administratiegedeelte van uw site.

In veel gevallen zal ook een database aangemaakt moeten worden op de server. Zorg dat u de inloggegevens hiervan bij de hand heeft. Deze moet u tijdens de installatie invoeren.