Wat is een CMS

Men heeft CMS systemen ontwikkeld om de technische zaken rondom uw website uit handen te nemen. Waar u zonder CMS systeem losse bestanden voor iedere pagina zou hebben, zal een CMS systeem alles doorgaans in een database zetten. Een voordeel hiervan is dat u slechts op een enkele plek uw aanpassingen doet. Namelijk via het beheergedeelte van het CMS systeem.

Met een CMS pakket hoeft u over het algemeen geen bestanden op de server te veranderen. Wel moet u natuurlijk weten in welk scherm u iets wijzigt. Meestal zijn de verschillende onderdelen van uw website in het beheerscherm logisch van elkaar gescheiden.

De kans dat u per ongeluk bestanden op de server aanpast, wordt kleiner wanneer u een CMS pakket gebruikt. Veel website inhoud voert u via platte tekst in. Het systeem giet de inhoud van de invoervelden in het juiste formaat op uw website en zet ze op de juiste plek.

Bent u benieuwd waarom u verder een CMS pakket zou moeten gebruiken? Het artikel CMS systeem leren is goed te doen wanneer u op zoek bent naar nieuwe informatie rondom CMS software. Meestal is er een installatie script aanwezig. Zo is het niet nodig om zelf bestanden te wijzigen.

Een programmeur die zelf alles zou kunnen programmeren, kan alsnog onbedoeld fouten in de code hebben gemaakt. Ook veel mensen die wel kunnen programmeren kiezen om deze reden voor een bestaand CMS systeem. Dit systeem heeft zich meestal al bewezen. Software voor contentbeheer bevat meestal al oplossingen voor problemen die u gegarandeerd gaat tegenkomen wanneer u zelf gaat programmeren. Met zekerheid valt te stellen dat zelf programmeren tijd kost. De kans is groot dat dit ten koste gaat van uw verhaal.