Website beheer

Er bestaan veel CMS systemen die u zo in gebruik kunt nemen. Een CMS systeem voegt meestal een beheergedeelte toe aan uw site. U dient uw gebruikersnaam en wachtwoord op te geven om toegang tot dit afgeschermde deel te krijgen. De gegevens voert u doorgaans als eenvoudige tekst zonder opmaak in. Het in de juiste lay-out gieten, dat doet het CMS systeem zelf.

Het is niet nodig om verstand van de technische kant van het verhaal te hebben. Bijzaken die het gevolg zijn van techniek, daar hoeft u niet naar te kijken. Goede content bouwen daar gaat namelijk ook tijd inzitten. Technische belemmeringen leiden dan te veel af. Technische problemen werken dan alleen maar vertragend.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Zo is de pagina Website beheer het lezen waard. Het is met een CMS programma niet meer nodig om bestanden op de server aan te passen. Een plaatje kunt u vaak eenvoudig via het afgeschermde gedeelte van uw site toevoegen.

Doorgaans zal het aanmaken van een database nodig zijn het CMS pakket goed te laten werken. De inloggegevens van deze database dient u bij de hand te houden. Deze moet u tijdens de installatie invoeren.